Torchlight to produkcja, która wyszła spod skrzydeł mistrzów gatunku hack’n’slash, byłych członków studia Blizzard – Runic Games – ludzi odpowiedzialnych za dwie części Diablo. Ich debiutanckie dzieło zabierze nas do tytułowego miasta Torchlight, gdzie w kopalniach, w których wydobywa się mityczny Żar, zalęgło się zło. Hordy demonów pojawiły się na wszystkich poziomach kopalni i gracz, wybierając jedną z trzech dostępnych w grze klas postaci, będzie musiał je oczyścić i dowiedzieć się co spowodowało emanację sił ciemności. Nic nie jest oczywiste, kiedy wziąć pod uwagę fakt iż Żar ma wpływ na wszystko i na wszystkich.
W tym wątku możecie wyrażać swoje opienie na temat gry, dzielić się swoimi spostrzeżeniami i chwalić modyfikacjami które uda Wam się stworzyć. Zapraszamy do dyskusji.
Dołączył(a): 10 cze 2010, o 20:30 Posty: 1 Lokalizacja: Katowice
Ja mam nieco inne pytanie - data premiery Torchlight wg. waszej strony to 19 czerwiec - tyle że to sobota. Gra wychodzi w sobotę czy to po prostu błąd i premiera będzie miała miejsce 18 (ew 21)?
Gra świetna czekałem na polskie wydanie i nie sądziłem,że się w końcu ukarze. Tuż po tym jak gierka pojawiła się napisałem do Waszych głównych konkurentów czy zamierzają ją wydać, przez jednych zostałem totalnie zlany, drudzy odp że nie , no i gdyby nie Wy:) A teraz pytanie czy można wiedzieć czemu premiera się opóźniła? Bo niestety w sobotę pofatygowałem się do sklepu żeby zakupić a tutaj mała zaskoczka, nie ma na półkach, w sklepie nic nie wiedzą, jeśli to nie żadna tajemnica to co jest przyczyną przesunięcia, i czy nowy termin również nie zostanie zmieniony?
Zamówiłem pre-order i mam nadzieje że to ostateczna data wydania. też jestem ciekaw przesunięcia premiery? Problemy z ukończenie lokalizacji czy produkcją finalną?
No w końcu udało się, jestem szczęśliwym posiadaczem gry Torchlight, i tak na początek jeszcze przed instalacją kilka uwag dotyczących samego wydania. Oczywiście ogromnym plusem jest to, że w ogóle ta gra została wydana , niestety mam kilka negatywnych spostrzeżeń, nie wiem w jakim celu zostały zamieszczone te nalepki (ale zaznaczam że to jest argument czysto subiektywny , uzależniony tylko od mojego gustu), ani one fajne ani nie wiadomo co z nimi robić, następnie instrukcja , czytając ją doszedłem do wniosku że szukano oszczędności tam gdzie tylko to możliwe, więc instrukcja bardzo mała(nie objętościowo ale rozmiarowo) z słabymi artami (nie wiem czy to nie wina drukarni, ale u mnie niektóre obrazki są naprawdę słabo widoczne), jeśli chodzi o samą treść to tutaj nie mam zarzutów jest ok wszystkie informacje które powinny być zamieszczone są, po za instrukcją, dwoma naklejkami i płytą z grą pustka, jak za 70 zł (w sklepie nie dla idiotów 74,99) to trochę mało, reklamując grę na opakowaniu piszecie "Epicka ścieżka dźwiękowa...", to dlaczego nie dołączyliście płyty z soundtrackiem , nie wiem jak inni ale ja w samochodzie lubię sobie puścić muzykę z ulubionych gierek, i ostatnia sprawa , ale to już naprawdę sprawa gustu , nie przepadam za białymi opakowaniami (wolę czarne), po prostu wydają mi się tandetne, dlatego podsumowując brawo za wydanie ale do ideału brakuje. I na koniec taka sugestia, mogliście wydać wersję kolekcjonerską , tam mogłaby być płyta z muzyką plus np artbook, jakaś mapka bądź nawet figurki bohaterów , w cenie nawet 20 zł droższej a na pewno znalazłaby nabywców.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości